Sağlık

Kavun çekirdeği nasıl tüketilir? Kavun çekirdeğinin faydaları nelerdir? Kavun Çekirdeği Sütü…

Yazın bunaltıcı sıcağını hafifleten meyvelerden biri olan kavunun faydaları saymakla bitmiyor. Pek çok hastalığa karşı kalkan görevi gören meyveler, lezzetleriyle de damakları şenlendiriyor. Meyveler doğranırken genellikle çekirdeklerinden ve kabuklarından ayrılarak servis edilir. Ancak bu haberi okuduktan sonra kavun çekirdeği de dahil olmak üzere herhangi bir meyvenin çekirdeklerini atmadan önce iki kere düşüneceksiniz. İşte kavun çekirdeğinin faydaları!

Kavun Çekirdeğinin 7 Mucizevi Faydası

1) Öksürüğü Keser

Yaz aylarında tüketilen kavun çekirdeklerini kurutup saklayabilir, kış aylarında da kullanabilirsiniz. Özellikle soğuk havalarda sık sık öksüren biriyseniz, sakladığınız kavun tohumları sizin için doğal bir ilaç görevi görecektir.

Kavun çekirdeklerini kaynar su ile demleyerek bu suyu içmek, solunum yollarınızın rahatlamasına yardımcı olacaktır. Kavun çekirdeklerinde bulunan yüksek antioksidan ve mineraller balgamın atılmasını kolaylaştırır ve ses kısıklığının giderilmesine yardımcı olur.

2) Saça canlılık verir.

Kavun tohumları saç sağlığını desteklemek için kullanılabilir. Kavun çekirdeklerinin kaynatılmasıyla elde edilen suyu düzenli olarak tüketebilir veya saç maskesi olarak uygulayabilirsiniz. Kavun çekirdeklerinde bulunan besleyici mineraller saçı kökten uca besleyerek saç dökülmesini önlemeye yardımcı olabilir. Ayrıca saçların daha parlak ve gür görünmesini sağlayabilir.

3) Cilt Bakımında Kullanılabilir

Kavun tohumları cilt dostu özelliklere sahiptir ve leke ve sivilce maskelerinde kullanılabilir. Evde kavun çekirdeklerinden maske hazırlayarak cildinizi yağ ve kirden arındırabilirsiniz. Kavun çekirdeği maskesi, özellikle yağlı ciltlerde gözenekleri sıkılaştırabilir ve cilde saf bir görünüm verebilir.

4) Akciğer Sağlığını Destekler

Akciğer sağlığını koruyan besinlerin başında kavun ve kavun tohumları yer alır. Kavun tohumlarındaki vitaminler, akciğerlerin temizlenmesine ve zararlı elementlerden kurtulmaya destek olabilir. Özellikle sigara içen veya sigara dumanına maruz kalan bireyler kavun çekirdeklerini kaynar su ile demleyip içerek ciğerlerini temizlemeye yardımcı olabilir.

5) Böbrek Sağlığını Destekler

Kavun tohumları idrar söktürücü özellikleriyle bilinir. Kavun çekirdeği tüketimi, böbreklerin etkili bir şekilde çalışmasına yardımcı olabilir ve vücuttaki atık ürünlerin idrar yoluyla atılımını destekleyebilir. Ayrıca böbrek fonksiyonlarını destekleyerek taş ve kum oluşumunu engellemeye yardımcı olabilir.

6) Kansızlığı Giderir

Kavun çekirdeği kansızlık sorununa çözüm olabilecek bir besindir. Kavun çekirdeklerini kaynar suda demleyerek tüketmek, kırmızı kan hücrelerinin çoğalmasını artırabilir ve anemi ile ilişkili yorgunluk hissini azaltabilir. Kansızlığı doğal yollarla gidermek isteyenler için kavun tohumları değerli bir destekçi olabilir.

7) Mide Asitlerini Dengeler

Kavun tohumları, mide ekşimesi çekenlere yardımcı olabilir. Kavun tohumlarından hazırlanan bitki çayı, mide asitlerini dengeleyebilir ve mide hasarını onarmaya yardımcı olabilir. Ayrıca yemek sonrası şişkinliği azaltmaya ve sindirimi desteklemeye yardımcı olabilir.

METAL TOHUMLARI NASIL TÜKETİLİR?

Kavun tohumları çeşitli şekillerde tüketilebilir. Özellikle yaz aylarında kurutulan kavun çekirdekleri doğrudan kabukları soyularak yenilebilir. Kavun çekirdeklerinden su elde edilerek de su içilmesi mümkündür. Kavun çekirdeklerini kaynatarak da çay yapabilirsiniz. Taze veya kurutulmuş kavun çekirdekleri su ile kaynatılıp süzülür ve çayı rahatlıkla içilebilir.

METAL TOHUMLU SÜT NASIL YAPILIR?

Kavun sütü yapmak için önce tatlı olmayan bir kavun seçtiğinizden emin olun. Kavunu yeterince yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Derin bir kaba alıp blender yardımıyla 2 dakika kadar çırpın. Daha sonra 2 su bardağı suyu ekleyip 5 dakika daha yüksek devirde çırpmaya devam edin. Son olarak elde ettiğiniz karışımı süzgeç yardımıyla süzüp kavun sütü elde edin. Servis yaparken süte bal katarsanız lezzetine lezzet katmış olursunuz. Afiyet olsun!

haberkosk.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu