Haber

2022-2023 Sezonu TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig’de Kayıtlı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2022-2023 sezonunu TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig’de tescil ettirdi.

TFF’den yapılan açıklamaya göre, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig maçlarının sonuçları, hakem raporları ve müsabaka cetvellerindeki sonuçlara göre Futbol Maç Yönetmeliği’nin 26. maddesi hükmü uyarınca tescil edildi. bu sonuçlar üzerinde.

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta 1. sırada yer alan Çorum FK ve TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta 1. sırada yer alan Kocaelispor ve play-off müsabakaları sonucunda başarılı olan Şanlıurfaspor. SporToto 1.Lig’e yükselmelerine karar verildi.

Söz konusu ligde oynanan müsabakalar sonucunda Beyaz Grup’ta Sivas Belediyespor, Bayburt Özel Yönetim, Tarsus İdmanyurdu ve Batman Petrolspor ile Kırmızı Grup’ta Pazarspor ve Baynet İnşaat Balıkesirspor’un TFF 3. Lig’e düşmesine karar verildi. .

TFF 3. Lig 1. Grupta sezonu 1. sırada tamamlayan Exenpay Yeni Mersin İdmanyurdu, 2. Grupta 1. olan Alagöz Holding Iğdır Fk, 3. sırada 1. olan 68 Aksaray Belediyespor Grup ve küme içi play-off’lar. Oynadığı kapalı maçlar sonucunda başarılı olan Belediye Derincespor, Karaman FK ve Beyoğlu Yeni Çarşı Sportif Faaliyetleri’nin TFF 2. Lig’e yükselmesine karar verildi.

Ligde oynanan karşılaşmalar sonucunda 1. Grupta Eskişehirspor, Gema Polimer Şile Yıldızspor, 2. Grupta Yeşilyurt D.Ç Ofspor, 3. Grupta Bayrampaşa ve 3. Grupta Niğde Anadolu FK’nin küme düşmesine karar verildi. Bölgesel Amatör Lig.

TFF Yönetim Kurulu’nun 10 Şubat 2023 tarihli ve 55 sayılı toplantısında alınan karar gereğince Diyarbakırspor ile Adıyaman FK, 2023-2024 döneminde TFF 2. Lig’de, Ağıroğlu Sigorta Kahramanmaraşspor, Malatya Arguvanspor ve Osmaniyespor ile oynayacak. 2023-2024 döneminde TFF 3. Lig’de oynayacak. yılında yapılması kararlaştırıldı.

TFF Yönetim Kurulu’nun 20 Nisan 2023 tarih ve 72 sayılı toplantısında alınan karara göre Mardin 1969 Spor, Kahramanmaraş İstiklalspor, Sebat Gençlikspor, Tokat Belediye Pleven, Karabük İdmanyurdu, Talasgücü Belediyespor, Adana 1954 FK, Anadolu Üniversitesi, Bölgesel Amatör Lig’de 2. ve 7. Lig’de ortada oynanan play-off maçları sonucunda galip gelen Viven Bornova FK, Aliağa, Küçükçekmece Sinopspor, Sultanbeyli Belediyespor, Silivrispor, İnegöl Kafkas Gençspor ve Silifke Belediyespor, deplasmanda elendi. TFF 3. Lig’e yükseldi. karar verildi.

haberkuluncak.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu