Haber

Türk Kahvesinin hazırlanışı ve pişirilme aşamaları hakkında uzman tavsiyesi

Özel demleme yöntemi ve eşsiz tadıyla bilinen en lezzetli içeceklerden biri olan Türk Kahvesi’nin hazırlık ve pişirme aşamalarına ilişkin uzmandan öneriler geldi.

Atatürk Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezun Takip Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirilen “Kahve Yapma Atölyesi” etkinliğinde, kültürel ve tarihi bir değere sahip olan klasik Türk Kahvesi hakkında yaygın olan birçok yanılgı dile getirildi. 2013 yılında UNESCO tarafından somut olmayan kültürel miras olarak kabul edilen Türk Kahvesinin hazırlanışından pişirilmesine, sunumundan içimine kadar birçok detay uygulamalı olarak anlatıldı.

Öğrenciler yoğun ilgi gösterdi

Mustafa Sözbilir, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı programda Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barista eğitmeni Aykut Yaşar, öğrencilere Türk kahvesi demlemenin püf noktalarını anlattı ve nasıl içileceğini gösterdi. Aykut Yaşar, hazırladığı kahveleri katılımcılara ikram ederek nasıl içileceklerini gösterdi. Türk kahvesi üretiminin püf noktaları hakkında bilgi veren Yaşar, en iyi kahvenin soğuk suyla değil, 55-60 derece sıcak suyla hazırlanacağını söyledi.

“Türk kahvesinde soğuk su kullanmayın”

Barista eğitmeni Aykut Yaşar, amaçlarının öğrencilere kahve yapımını gerçek anlamda öğretmek olduğunu belirterek, kahveyle ilgili yapılan birçok yanlışı hatırlatarak, “Türk kahvesinde yapılan hatalardan biri de soğuk su kullanmaktır. Soğuk su kullandığınızda” dedi. , kahve acı olur. Ilık su kullanırsanız tatlı olur. Kahveyi eritmek ve acılaşmasını önlemek için genellikle 55-60 derece sıcak su kullanırız. Alt kısmı geniş, üst kısmı dar fincanları tercih edin. .Kahvenin lezzet profilini daha doğru alırsınız.Ayrıca demleme modellerimiz mevcuttur.Yeni nesil demleme modelleri uyguluyoruz.Suyun sıcaklığını koruyoruz.Her şeyi ölçülü olarak terazide yapıyoruz.16 milimetre su koyuyoruz. filtre kahvelerde 1 gram kahveye dönüşür.Erzurum’da yeni nesil demleme yeni başladı.Erzurum’da yeni nesil trende yönelik eğitimler veriyoruz ve öğrencilere ücretsiz ders vermeye başladık.Bu eğitimleri Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Gastronomi bölümünde veriyoruz. Turizm. Mezunların bu işi doğru şekilde uygulayabilmeleri için sahiplenmeleri ve öğrenmeleri gerekmektedir. Elimizden geldiğince onları destekliyor ve gelişmelerine yardımcı oluyoruz” dedi. – ERZURUM

haberkalkandere.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
Uğur Mumcu Escort
Şile Escort
Deliklikaya Escort
Göztepe Escort
Sultan Murat Escort
Erenler Escort
Çayırbaşı Escort
Ağaçlı Escort
Doğancılı Escort
Üvezli Escort
İskenderpaşa Escort
Mimar Kemalettin Escort
Fatih Escort
Ferahevler Escort
Bağlar Escort
Kuştepe Escort
Küçüksu Escort
Fatih Escort
Erenköy Escort
Merkezefendi Escort
19 Mayıs Escort
Yıldırım Escort
Topçular Escort
Selimpaşa Escort
Başak Escort
Mimar Sinan Escort
Doğancılı Escort
Kalenderhane Escort
Baltalimanı Escort
Çamçeşme Escort
Balıkyolu Escort
İzzettin Escort
Beşiktaş Escort
Ferhatpaşa Sb Escort
İstasyon Escort
Akşemsettin Escort
Şehsuvar Bey Escort
Cibali Escort
Esenevler Escort
İsaköy Escort
Kuştepe Escort
Zafer Escort
Yenikent Escort
İstiklal Escort